Finns det fattiga i Katrineholm?

Ja, fattiga familjer finns och de finns i Katrineholm.

Diskussionen efter Uppdrag granskning blir ungefär så – för eller emot.

Budskapet från Rädda Barnen, Majblomman och BRIS hade blivit

Litet barn

CC by The National Guard

trovärdigare utan överdrifter och slarv.

Jag hävdar bestämt att vi har fattiga familjer i Katrineholm. Vi har nog aldrig, så långt jag kan minnas, haft fler.

Katrineholm är en av de mest utsatta kommunerna i Sverige när det gäller barnfattigdom. Plats 278 av landets 290 kommuner.

Vi har fler arbetslösa än riksgenomsnittet. Fler unga arbetslösa och fler invandrare som är arbetslösa.

Vi har betydligt fler i dag som står utanför trygghetssystemen, vilket gör att försörjningsstödet (tidigare socialbidraget) i Katrineholm är historiskt högt. Dessutom är det många, både vuxna och barn, som av olika anledningar blir placerade. Orsaken till detta är också i en del fall slitningar på grund av fattigdom.

Vi måste givetvis som kommun ge våra medmänniskor bästa möjliga stöd i deras utsatta situation. Men framförallt se till att det blir fler jobb i Katrineholm.

Det kanske enda och bästa sättet att lösa integrationsfrågan och fattigdomsfrågan finns att hitta i:
Jobb och egen försörjning för de vuxna och bra skolor för barnen. Då ges människor möjligheter att göra egna val här i livet.

Fler företag ger fler jobb som ger fler invånare som ger mer skatteintäkter.

Fler invånare gör att vi måste bygga fler bostäder som också det skapar jobb. Jobb i nya företag skapar jobb i befintliga företag och så vidare. Jobben tryggar fortsatt välfärd i vår kommun.

Jag återkommer om detta i senare inlägg.

En reaktion på “Finns det fattiga i Katrineholm?

  1. Tystnaden talar. Ingen har något att tillägga? Eller är det så att man inte vågar kommentera för risken att bli uthängd i KK ledaren som främlingsfientliga? Barnfattigdom. Vad är det? Att inte ha den senaste datorspelet eller att föräldrarna inte har råd att åka till Thailand på semester? Det finns väl inga barn, som är så fattiga att de inte har mat för dagen eller bra kläder på kroppen. Det behövs, som Du skriver mer jobb och bostäder. Bra skolor, som har resurser nog till integrera flyktingbarnen. Skolor typ Viadidakt, som kan integrera föräldrarna, så de får kunskaper nog i svenska språket och får en chans att söka jobb, om sådana dyker upp.

Kommentarer inaktiverade.