Sedan några år tillbaka så bakar min fru och jag vårt eget matbröd. Vi har provat på ett antal olika recept. Nu har vi verkligen fastnat för ett slags bröd som både är nyttigt och gott. Jag kan längta efter mina två brödskivor och min kopp kaffe till frukost när jag lägger mig på kvällen. Och när får man egentligen något som är både nyttigt och gott? Här kommer receptet, hör gärna av er och berätta hur ni tycker det smakade.
6 dl grahamsmjöl
10 torkade aprikoser
3/4 dl rågkross
3/4 dl hela linfrön
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl pumpafrön
3/4 dl hackade mandlar
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
Blanda allt och häll i en brödform som är smord och mjölad. Dekorera med pumpafrön. Grädda i nedre delen av ugnen 1 timme i 175 grader.
Man kan också ha i 3/4 dl valnötter men jag är allergisk så det skippar vi.
Om jag kommer ihåg rätt kommer receptet från skidåkaren Charlotte Kalla.
Det ska jag prova! 🙂
Ja prova gärna, jag tycker det är gott men smaken är ju olika.
Bakade i går men det blev bullar som jag gav till F-huset på norrgläntan för att underlätta lite i deras tunga arbetssituation .Jag skall prova din limpa en annan gång . kom gärna med fler recept dom på bilden såg goda ut.
Med din kunskap om både att baka och laga mat så tror jag inte jag har så mycket att tillföra.
Det skall förstås vara en Norrländska, som kommer med de bästa grejorna…haha
Ja något bra ska väl komma därifrån också.
Det ska jag testa…
Bra Andrew du kommer att må bra av att äta det här brödet.
Jag har bakat din limpa idag! Jättegott, kommer att baka den fler gånger!
Tack för receptet!
Jätteroligt att du gillade det.
Hör av dig hur det blev.
Jag har nu testat ditt recept och det blev fantastiskt bra, även övriga i familjen tyckte så.
Bra jag kommer snart med något nytt som du kan prova.
Låter spännande…