En reaktion på “Dahlström vinner budgetmatchen mot Borg

  1. Ojämn fördelning av flyktingar till kommunerna, alltså villighet att ta emot flyktingar, verkar bero på vad det är för majoritet i kommunerna. De M styrda kommunerna är ovilliga att ta emot fler flyktingar än de kan klara av utan att försämra ekonomin p g a nybyggnation, skola, vård och andra utgifter för de nya anländande. Man har mod nog att ta ett politiskt inkorrekt beslut och även hävda det. Samma borde gälla även de av (s) och andra partier styrda styrda kommunerna (Katrineholm undantag) men man är rädd för kritik och då får besvärliga beslut stå tillbaka och man ställer sig i ekonomiskt svåra lägen mot sin egentliga vilja. Det är nästa bara Göran Dahlström (s), som vågar ha en obekväm åsikt och också stå för den.
    Problemet börjar och ligger på Regerings och Riksdagsnivån och givetvis på EU nivån. I Sverige (Regering och Riksdag) medverkar majoriteten till alltför öppna dörrar för mottagande av flyktingar. Man accepterar (kör öppna dörrars politik) och beviljar mottagande av så många att vi (kommunerna) inte klarar av ett vettigt mottagande och immigration längre. Man tvingar kommunerna till ett mottagande i alla fall och mot deras vilja. De nyanlända kan ju inte härbärgeras i Riksdagshuset. Kosta vad det kosta vill skall de ut i kommunerna utan att dessa kompenseras fullt ut.Regeringen ser inte heller till att protestera tillräckligt kraftigt och att tvinga övriga EU länder att ta sin emot sin vettiga del av flyktingarna. (Här faller ingen skugga på Göran Dahlström. Han är en rakryggad och orädd politiker men han jobbar på en för låg nivå). Se på vissa EU länder som Schweiz. Det är bara början. Stor Britannien, Tyskland, Frankrike överallt där många flyktingar tas emot växer motståndet. Bördorna måste fördelas vettigt inom EU. Vi måste reglera och minska vårt mottagande.

Kommentarer inaktiverade.