Den gode den onde och den fule

good_bad_ugly1The Good the Bad and the Ugly är en gammal spagetti-western från 1966 med Clint Eastwood, Lee van Cleef och Eli Wallach i huvudrollerna.

Som politiker känner jag mig många gånger och i olika frågor som jag har alla tre rollerna. För i en fråga är jag för några god andra ond och en del tycker nog att jag till och med är ful. Det politiska uppdraget kräver beslutsfattande och alla tycker inte lika om allt.  Som väl är kan man alltid försöka byta ut de politiker man inte tycker fattat för mig rätta beslut i valet var fjärde år.

Jag är som kommunstyrelsens ordförande, vilket jag i februari varit i 10 år, tydlig och emellanåt övertydlig på gott och ont. Jag är av uppfattningen att medborgarna i Katrineholm klart och tydligt ska veta vad både jag och den politiska majoriteten tycker. Och veta att det vi säger och beslutar det genomför vi också om inget alldeles extra kommer emellan, exempelvis det ekonomiska läget.

” Clintan” hade det lättare, han bara spelade en av rollerna. Som politiker är det svårare,  du kan inte spela en roll, du måste alltid vara dig själv, populism och spelande avslöjas alltid. Även om alla inte tycker som jag i alla frågor får jag mycket positiv feed-back för att jag inte hymlar utan är klar och tydlig. Det tänker jag fortsätta vara.

I Katrineholm har vi många frågor som Katrineholmarna har olika uppfattningar om och i några frågor tycker vissa som jag och andra håller inte alls med. Men lik förbannat måste beslut fattas av den politiska majoriteten i stora och små frågor. För vissa är en del frågor små som för andra är stora.

Exempel på frågor är:

  • Flyktingar
  • Djulö skola
  • Budget 2016
  • Ragnars Gärde i Forssjö
  • Eriksbergsvägen med mera, med mera…  Stort som smått, högt och lågt.

Emellanåt får jag, i mitt politiska uppdrag mail, brev, kommentarer på blogginlägg och insändare. Här nedan publicerar jag ett mail jag fick häromdagen. Mailskribenten tycker nog att jag i den här frågan är den gode medan andra tycker jag är den onde och en del tycker alldeles säkert att jag är den fule.

”Äntligen en politiker med förnuftet i behåll. Det har jag väntat länge på och äntligen en som talar sanning om hur det står till i kommunerna där alla pengar förbrukas i allt snabbare takt och som vanligt verkar politikerna varken kan lyssna eller räkna. Jag hoppas att du orkar stå emot trycket från både partiet och medierna så får du säkert flera med dej på tåget. Helt klart verkar du vara den enda som ”lyssnar på rörelsen” och du har stort stöd för dina åsikter bland ”gräsrötterna”. Jag är från född S-märkt och hoppas kunna sluta mina dagar som det också!!!! Jag kanske ska bosätta mej i Katrineholms kommun till nästa val så jag kan rösta på dej.

Många  varma hälsningar från en gräsrot som tappat sina rötter.

Gunilla Lindholm Vingåker”