Hur korkad får man vara?

CC-licens foto: By Brosun

CC-licens foto: By Brosun

I lördags åkte vi som vanligt till återvinningsstationen för att lämna vårt i veckan sorterade avfall. Vi möttes av trädgårdsmöbler byråer träavfall med mera . Det är inte första gången den här sommaren som återvinningen ser ut som en soptipp. Flera gånger har vi mötts av matavfall, sängar, madrasser och annat bråte som ska vara på Vika deponi i stället. Det ser bedrövligt ut och drar dessutom till sig råttor och fåglar.

Ska det vara så  svårt att kunna läsa vad man får lämna? Naturligtvis inte det är bara slöhet och dumhet. Jag har hört några som säger ”alla kanske inte kan språket och vet vad som gäller.” Nej det är möjligt, men då får man faktiskt ta reda på det. Jag tror dock
inte att det i de flesta fallen bara är språkförbistring eller att det är mindre restauranger utan att ni som gör detta är vanliga infödda katrineholmare som svinar ner.
Vilka ni än är – Skärpning!

12 reaktion på “Hur korkad får man vara?

 1. Sätt upp en kamera vid varje station så kanske problemet minskar. Om inte så reds problemet ut vem eller vilka som svinar ner. Upplever samma problem vid backavallens station och där är det avfall från någon som bedriver någon form av rörelse

   • Lite intressant dock att vem det nu är, tar med sig skräpet dit. Inte bara slänger det längs vägen, eller på torget eller på ??
    Är alternativet med tippen för otillgängligt kanske, för man har ju iallafall gjort en ansträngning av att kasta bort det på en uppsamlingsplats, även om den inte är avsedd för sopor.

    • Tänkte oxå i de banorna. Tror man att det är ngn slags soptipp och att det som inte får stoppas I containern kan lämnas utanför för då tar ju någon annan uppenbarligen bort det. Det försvinner ju trots allt till nästa gång…

 2. Håller med dej, har inget med språkförbistring att göra, utan ren slöhet och man kan ju fundera på om dessa personer har alla hästar hemma där uppe i stallet. Har samma problem på kolonin.
  Rolf Andersson

 3. Det brukar se likadant ut borta vid coop på norr! Och även om man inte kan språket och/eller inte förstår vad som står, så är det ju faktiskt bilder på containrarna! Alla är väl ibte synskadade också?!

 4. vad sägs om lite bättre öppettider på våra återvinningsstationer. Dom har ju idag bara öppet under kontorstid….

Kommentarer inaktiverade.