Bättre mat till barn och gamla

Foto: Hanna Maxstad

Foto: Hanna Maxstad

I dag känner jag mig riktigt glad. Det är inte varje dag som jag tycker att det jag och andra politiker sysslar med gör skillnad. Men det vi nu har bestämt oss för att göra för att barn och gamla ska få bättre mat är en sådan sak.

Vi ska öka användandet av ekologiska råvaror till 30 procent och närproducerade till 5 procent.

Vi ska till och med baka vårt eget bröd.

Vi ska laga maten från grunden och minska matsvinnet. Redan i dag pågår ett sådant projekt på Nyhemsskolan och i Forssjö skola som visat goda resultat.

Vi vet att det i dag finns ett stort intresse för mat, vad den innehåller, hur den tillagas och serveras och var den kommer ifrån. Och vi har höga förväntningar på maten inte minst beroende på alla matprogram i TV.

Jag är naturligtvis extra glad åt att vi nu har den ekonomi som behövs för att under 2014 kunna satsa 4 miljoner för att stimulera den här omställningen.

5 reaktion på “Bättre mat till barn och gamla

  1. Tänker om jag varit ung och fått uppleva att stå vid grytorna och laga mat till andra av fina råvaror vilken ära för dom som får vara med . Tack för det .

  2. Varför inte satsa på lokalproducerat och lokalt slaktat ekologiskt kött, det finns ju nära. Bidrar också till att skattekronor stannar i Kommunen och vi kan bibehålla ett öppet, mulbetat landskap i vår närmiljö. Och arbetstillfällen i Kommunen..

    • Den frågan tycker jag att du ska diskutera vidare med kostchefen Camilla Wiström. Jag kan inte den frågan tillräckligt mycket men du får gärna återkomma till mig.

  3. Låter mycket bra!!!!! Sånt har vi kämpat länge för på Skogsborgsskolan.

Kommentarer inaktiverade.