Nationell samling i skolfrågan

Skolans resultat blir sämre och sämre i Sverige. När vi  jämför oss med andra länder sjunker vi som en sten. Regeringen satsar 2 procent på skolan i budgeten och 60 procent på skattesänkning inför 2014.
Rätt eller fel men det är ju faktiskt så att skolan i det här fallet är Sveriges kommuner som inte klarar sin uppgift. Nu ska detta analyseras från höger till vänster och under tiden fortsätter resultaten att sjunka. Resultaten i detta fall är att ungdomar blir dåligt förberedda för vuxenlivet. Dessutom riskerar vi som land att förlora konkurrenskraft i världen.

Det här är bara några av kommentarerna som kommer att höras:

 • Björklund borde avgå.
 • 10.000 kronor mer i månaden till lärarna.
 • Mer pengar till kommunerna.
 • Det är sossarnas fel.
 • Det är invandrarnas fel.
 • Skolklasserna är för stora.

Och så vidare. Ja, så kan vi hålla på men det ger inte ett dyft. Nu behövs det nationell samling. Ta ert ansvar ledande politiker i Sveriges riksdag, kasta prestigen och samla er för våra barn, ungdomar och Sverige.
Nu behövs det politiskt mod.

Jag tror att vi medborgare är evinnerligt trötta på käbbel om skolan och jag tror inte lärarna hyllar politiker oavsett färg.

Gör något som ingen räknar med. Lös problemet och gör det gemensamt!

4 reaktion på “Nationell samling i skolfrågan

 1. Och vi kommer höra ”det är Alliansens fel, Internets fel, dataspelens fel, föräldrarnas fel, teves fel, …”, men som sagt…
  Att vara duktig i skolan kräver ansträngning och utan att raljera är det väldigt många ungdomar som har det väldigt bra utan att behöva anstränga sig, viljan att läsa på och plugga några timmar till riskerar avta utan rätt pepp. Och i andra änden av skalan finns alltför många unga som mår dåligt på olika sätt och inte lyckas kanalisera sina förmågor i dagens skola.
  Svaret tror jag därför är flera alternativ, flera olika vägar genom skolan, mer anpassning efter individen (både med högre o lägre takt inom olika ämnen), men också välmenande krav på studier, ordning o resultat.
  Sen kan inte alla unga bli fotbollsproffs o dokusåpakändisar utan fler förebilder i form av sjuksköterskor, ingenjörer, lärare, företagare, säljare och många fler yrken som kan ge fler unga något positivt att sträva efter.

 2. Det behövs verkligen en bred politisk samling för att nu rätta till skolans problem. Men att som Majoren ”trixa med sanningen” gång på gång, är ingen framkomlig väg. Samarbete och samråd kan fungera, och S och M:s koalition i Katrineholm visar att det är möjligt.

Kommentarer inaktiverade.