Putins OS kostar blod, svett och tårar

Russian Prime Minister Putin speaks during meeting with Czech Republic's Prime Minister Topolanek outside Moscow

Nu får det vara nog!

Mina tankar går till de arbetare och deras familjer som i nästan ett års tid jobbat med OS anläggningarna i Sotji under slavkontrakt. De vänder hem till sina familjer lika fattiga som när de åkte och med lite tur, utan fysiska skador. En del kommer hem torterade, fattiga med fysiska och själsliga skador för livet. Enligt Uppdrag Granskning handlar det om nästan 40.000 gästarbetare som riskerar eller riskerat denna behandling.

Detta projekt borde skapa fler arbetstillfällen för fler människor istället för tvärtom. För att hålla ner kostnaderna förslavas 40.000 gästarbetare. Ändå kostar denna tre veckor långa ”Putin reklam på bästa sändningstid” över 300 miljarder kronor.

För att skapa tidernas största idrottsevenemang gör Ryssland vad som helst. De tillåter tortyr av arbetare. De betalar inte ut löner till arbetarna. De diskriminerar människor på grund av deras kön, ras, religion och politiska åsikter. De stiftar snabbt nya lagar som begränsar mötesfrihet, yttrandefrihet och pressfrihet. Kan ingen ringa polisen? Förresten, vem äger polisen?

Hur fick Putin jobbet? Var han verkligen den mest lämpade för att arrangera vinter-OS 2014?

Låt inte i fortsättningen Olympiska spelen hamna hos kriminella statsskick. Låt OS få tillbaka sin värdighet genom att inte ständigt överskuggas av politiska maktspel. Låt våra idrottsmän och kvinnor göra upp där deras prestationer står i centrum. Inget annat.

8 reaktion på “Putins OS kostar blod, svett och tårar

  • Hej.
   För publicering?
   Sanna

   Skickat från min iPad

   31 jan 2014 kl. 18:44 skrev ”Disqus” <notifications@disqus.net>:
   [http://a.disquscdn.com/1391045611/images/email/logo.gif] [http://a.disquscdn.com/1391045611/images/email/icon-gear.gif] Settings [http://a.disquscdn.com/uploads/users/4270/3534/avatar92.jpg?1364458520]

   A new comment was posted on Göran Dahlström

 1. Denne maktgalna och giriga figur är alltså satt att leda vårt grannland. Bedrövligt! Man behöver bara begrunda hur han har behandlat sin egen mor, för att förstå vilken sorts människa vi har att göra med. Att sedan Sveriges kvinnliga representant för IOK, verkar bortse från misstaget att välja Ryssland som värdland, är ju också skrämmande. Måtte IOK lära sig till nästa gång.

 2. Håller med 100% om vad Du skriver här. Olympiska Spelen skall hjälpa människor till bättre samförstånd, förbättra deras livsvillkor och förhållanden på den ort där spelen hålls. Inte förorsaka slaveri och tortyr av de, som hyrs in för jobben. Putin rustar upp sitt försvar för miljarders miljarder men har inte råd att betala arbetarna deras futtiga löner. Skamligt och det måste bli ändring i valprocedurerna för Olympiska Spelen.

Kommentarer inaktiverade.