Lokaltidningens betydelse

Katrineholms-Kurirens chefredaktör Elisabet Bäck åker till Egypten för att föreläsa om svensk lokaljournalistik. Hon kommer bland annat att visa exempel på Katrineholms- Kurirens bevakning inför valet. Hon har också gjort en intervju med mig om hur jag uppfattar lokaljournalistikens betydelse. (Intervjun gjordes även på engelska.)

Länk till intervjun i Katrineholms-Kuriren

 

6 reaktion på “Lokaltidningens betydelse

  1. Du talade väl om hur Katrineholms Kuriren hela tiden skriver nedsättande om dig i ledare och Debatt? Att Du blir jagad på alla vis av lokaltidningen?

  2. När man åtar sig ett sånt här uppdrag måste man vara beredd på att granskas hårt. En lokaltidning är guld värd för en kommun och då får man tåla att granskas även om viss kritik ibland kan kännas orättvis.

  3. Ja men då så. Allt är bra! Din bild av KK är inte negativ trots att KK:s bild av dig är det?

  4. Jag tycker nog inte generellt sett att bilden är negativ i nyhetsreportagen. Jag tycker det mesta är väl avvägt. Ledarsidan däremot har ju ett helt annat politiskt uppdrag och har väl många gånger genom åren varit den enda vettiga oppositionen, och det är nog så även idag.

  5. Allt detta är bra bara Kuriren är mycket dåligt tidning. Vad ska de föreläsa om? Hur man gör reportagen om företag som annonserar? Andra får inte komma till tals. Om vinklingar i artiklar som stämmer inte med verkligheten? Om dåligt undersökta ärende? Snälla. Detta behövs inte exportera. I andra länder finns det redan.

  6. Vi ska vara mycket glada över vår självständiga media här i landet. Det är en väldigt stor skillnad mot många andra länder. Sen tycker jag naturligtvis inte om allt som skrivs eller sägs. Det är en väldig trygghet att varken jag eller andra politiker kan styra media. Och med alla sociala medier som finns idag är det viktigt med en press som granskar källan, och med proffesionella journalister.

Kommentarer inaktiverade.