Stoppa dårskapen!

Sent ska syndaren vakna. Ja, något bättre kan jag inte säga om EU:s stats- och regeringschefer. Nu är det så dags att börja röra på sig när flyktingkatastrofen slår alla rekord, 60 miljoner på flykt en del i sina hemländer andra runt om i världen. Man kan ju fråga sig vad har vi EU till? Är det att bestämma formen på gurkor för transporter eller är det för att gemensamt lösa våra viktiga frågor? Exempelvis hur fördelar vi mellan våra länder flyktingströmmar när de kommer? För de kommer att fortsätta komma i många år framöver och av olika anledningar. Vi kan faktiskt ställa högre krav på de här ledarna än att de nu i panik ska hitta olika mer eller mindre bra adhocklösningar på något man kunnat förbereda betydligt tidigare och bättre. Och i Sverige kan inte ens våra partiledare föra en vettig diskussion med varandra över blockgränsen-Skämmigt!

Just nu lägger vi naturligtvis kraft på att försöka göra det bästa av den fruktansvärda situation som råder och hjälpa så många som möjligt. Vi har i Katrineholm tagit/tar vårt ansvar för flyktmottagande och nu är det dags för andra kommuner att träda fram. Sverige har tagit/tar sitt ansvar nu är det dags för andra länder att ta sitt. Det är ju också så att flyktingar är ett symtom på den verkliga orsaken nämligen det som händer i deras hemländer. Men jag undrar var är de som ska få slut på eländet var är EU- ledarna var är FN vad gör världspolisen USA? Gå in i de här länderna och få stopp på vansinnet som bara fortgår. Nu krävs militär samling och givetvis kraftfull diplomati för att exempelvis även få Ryssland på rätt spår.

Jag kräver handlingskraft! Ja, jag är en liten bypolitiker i Katrineholm och Sverige men jag är engagerad och jag har långt tidigare förutspått utvecklingen i Sverige och EU:s övriga länder om man inte har bättre beredskap och samarbete i flyktingfrågor. Nu är det dags att ni ledare i EU och resten av världen gör något som ni faktiskt kan bli historiska för.
Få slut på människoslakt och dårskap i de här länderna och låt barn och vuxna leva i fred och trygghet med framtidstro i sina hemländer!

6 reaktion på “Stoppa dårskapen!

 1. Men nu för tiden så verkar dårskapen vara ostoppbar.Ett helt Katrineholm väller in varje månad..

  • Nu gäller det att på olika sätt hantera den situation vi befinner oss i och den besvärliga vägen lära oss för framtiden. Sverige och resten av länderna i EU måste ha en gemensam plan för hur krig och katastrofer i världen ska hanteras. För det är inte sista gången det bränner till. Den svenska migrations och integrationspolitiken måste arbetas om och beslutas gemensamt över blockgränserna.

 2. Några som redan blivit historiska (och det med råge) är ju våran nuvarande regering. Är de så infernaliskt urbota korkade eller är det något annat som klämmer? Fortsätter dom vansinnet som Reinfeldt påbörjade (att låta MP bestämma migrationspolitiken) enkom för att straffa svenska folket att SD kom in i riksdagen? Är Sveriges riksdag världens största och bäst betalda sandlåda?
  Sverige är på god väg ut över klippkanten och dom få som försöker hålla emot kommer att dras med i fallet tillsammans med resten, nu går det inte att hindra eller stoppa längre. Det enda parti som inte konsekvent ljuger är faktiskt SD och det vet du Göran för du är inte dum. En enda anledning finns det som kan göra att du inte öppet skulle hålla med mig om det och det är att slippa brännmärkas som kättare av partikamrater och media. Det offentliga Sverige har blivit som en sekt där det gäller att hålla käft eller att hålla med. Vill man ha status ska man givetvis hålla med högljutt. Jag vill ge dig lite creds iallafall för att du åtmindstone ibland har vågat gå emot strömmen… tyvärr räcker det inte på långa vägar.

  • Migrations och integrationspolitiken i Sverige är utomordentligt dåligt skött i ett stort antal år. Så även i EU, vilket vi kan se bevis på genom hur dåligt förberedda vi är på dagens flyktingsituation.

 3. Det är också såhär tycker jag: ord ord ord, snack snack snack, prat prat prat. Under tiden så fullkomligen dränks vi av nya bidragstagare som vi inte ens kan/vill ta reda på vilka det är. Det kan vara vilka otäcka typer som helst, och dessa släpper vi in i Sverige så att de fritt kan röra sig vartsomhelst, närsomhelst. Jag känner mig så jävla överkörd och otrygg, jag har fru och tre underbara barn. Hade jag gjort valet idag att skaffa barn eller inte så hade jag valt att inte göra det. Absolut inte. Jag är så jävla rädd för vilken framtid de ska gå tillmötes, jag sover knappt på nätterna längre. Frustrerad maktlös… överkörd.

  • Människor med försörjningsstöd finns i Katrineholm men förstås både infödda svenskar och invandrare och är man väl här så behandlas alla lika. Vi bor i en fantastisk del av världen och Europa, mycket tryggare än så kan man inte leva. Sen kan man naturligtvis från och till bli förbannad på hur olika saker sköts och också känna hopplöshet. Så är det för oss alla och av olika anledningar genom livet.

Kommentarer inaktiverade.