Pang på rödbetan!

Sjunga eller inte sjunga?
Den nye svenske förbundskaptenen i fotboll, Janne Andersson, ville att alla spelarna skulle lära sig och dessutom sjunga nationalsången vid landskamperna. Alldeles rätt, det spelar ingen roll i vilket land du är född eller var dina föräldrar kommer ifrån. Vill förbundskaptenen att du sjunger så gör du det, vilket skapar en otrolig känsla tillsammans med alla supportrar. Det är en ära att spela i landslaget som också är skyltfönstret till de stora pengarna för spelarna internationellt. Men drevet har gått och vid det här laget har nog Janne A redan pudlat tyvärr.

Dopning och Ryssland
Helt rätt att inte släppa in ryssarna i OS. Det är nog nu efter alla år av fusk. Ska dopade idrottsmän och kvinnor få långa eller korta straff? Väldigt långa om vi vill ha idrott värt namnet i framtiden och någon som vill titta på och betala pengar, då vill vi inte ha fuskare.

Bilbränder på mode
De som bränner bilar ska gripas, lagföras och sättas bakom lås och bom. Och allt sabotage mot blåljuspersonalens möjlighet att utföra sitt arbete måste stävjas hårt och bestämt och få kännbara påföljder.

Återvinningsstation eller soptipp?
Det ser för jävligt ut emellanåt vid vissa återvinningsstationer i Katrineholm. Jag har ingen förståelse för detta. Oavsett vem du är så är det här beteendet endast slapphet och lathet och brist på respekt för dina medmänniskor. Jag tror inte en sekund på att man inte vet om eller inte förstår att exempelvis sängar, soffor eller restaurangavfall inte får slängas på återvinningsstationen. De som hävdar att det i en del fall handlar om språkförbistringar har fel, slapp och lat handlar det om.

Torget, liv och lust
Den som tror att om jag flyttar till en bostad nära torget eller Stadsparken så blir det tyst och stilla, den tar gruvligt fel. Det ska vara så mycket liv och lust det går på båda ställena. Det jobbar vi mycket intensivt med både i den kommunala organisationen och via KFV marknadsföring. Fler bostäder i centrum, fler butiker, bra restauranger, fler mötesplatser, musik, teater, aktiviteter för barn med mera. Både sommar och vinter. Sedan blir ju inte detta varje dag, alla dygnets timmar utan då och då. Välj annan bostad i stället för att flytta dit och börja gnälla.

Ostlänk eller ostkrokar?
För dyrt med höghastighetsbanan för tåg. Se till att den järnväg vi har är fullt körbar innan nya miljardprojekt startas. Person- och godstrafik måste säkras först så tillväxten runt våra storstäder kan fortsätta. Att in- och utpendlingen i storstadsregionerna fungerar är klart bättre för tillväxten i Sverige än höghastighetsbana för några få mellan Stockholm och Malmö. Alltså hellre lite ostkrokar på västra eller södra stambanan när tåget susar fram än en skitdyr början till höghastighetsbanan med Ostlänken.

Mördarsniglar fler och fler
Nu får ni väl ändå hitta på något riktigt bra gift som tar död och får bort de här varelserna ur våra trädgårdar. Aj, aj, Miljöpartiet och EU regler, tänkte inte på det.

Trump eller Clinton?
Hillary Clinton förstås! Inte för att hon är kvinna utan för att hon är otroligt kompetent och dessutom kvinna.

Sexuella övergrepp
Ja sexuella övergrepp på och omkring festivaler, konserter med mera har blivit vanligt förekommande. Även större gäng grabbar/män som antastar flickor. Det sistnämnda en relativt ny företeelse i Sverige. Det här måste givetvis stoppas och förövarna straffas. Alla kvinnor och män ska kunna gå ut och ha roligt utan att känna rädsla. Allt det här måste få ett slut både det som sker individuellt och i gäng. Hymla inte heller med olika nationaliteter på förövarna om och när man är inblandade. Män och pojkar beter sig som svin och den som blir näthatad är vår unga artist Zara Larsson som mycket tydligt talat om vad hon tycker om svinerierna. Bedrövligt.

Fler eller färre flyktingar?
Ja om det här har jag skrivit och pratat mycket. Jag hade varit glad om man lyssnat på mig från början för så där tolv år sen och framåt. Då hade vi haft struktur och ordning på de här frågorna i både Sverige och EU. Och ett mycket litet SD parti som närmast verkat löjligare än i dag. Nu är vi där vi är och en sak är säker vi kan inte i dag öka flyktingmottagningen vi måste ytterligare minska den. Det finns i dag i Sverige inte pengar till viktiga reformer alldeles för mycket går åt till flyktingmottagning. Därför inga lättnader i migrationspolitiken innan länderna i EU tar sitt solidariska ansvar, vilket de med stor sannolikhet inte kommer att göra.

Rattfull minister
Ansvarslöst och klantigt. Media och andra besserwissrar behandlar henne lite överslätande som vore hon en fjortis. Hon är/var faktiskt minister i Sveriges Regering. Sagolik begåvning, sa Löfven. Dricka vin och köra bil verkar inte särskilt begåvat, korkat, säger jag. Jag undrar vad alla dessa som hyllar Aida i dag skulle ha sagt om ett barn blivit påkört av henne för att alkoholen gjort att hon inte hunnit reagera. Ibland är det nog bra att tänka lite längre än näsan räcker innan man uttalar sig.

Avslutningsvis
Jag har haft en fantastiskt skön sommar. Tränat en hel del, minst 35 mil powerwalk. Ätit och druckit gott och umgåtts med familjen samt varit på lite utflykter i Sverige. Jag är väldigt laddad för hösten. Nu ska vi verkställa och fatta en rad roliga och viktiga beslut för Katrineholms framtid. Dessutom planerar vi inför att Katrineholm fyller 100 år 2017. Det kommer att bli något alldeles extra under hela nästa år!

3 reaktion på “Pang på rödbetan!

  1. Mycket bra skrivet, håller återigen med om det du skriver! Katrineholm behöver dig och jag hoppas du håller i många år till!!
    Ha en fortsatt bra sommar.

  2. Det finns 2 bra medel mot mördarsniglar, båda godkända och biologiskt nedbrytbara: Nematoder och SG.. fördelen med dom är att andra mördarsniglar äter de sniglar som dött av giftet och kilar vidare själva.. lite meck med att hantera det på ett effektivt sätt men anställ några ungdomar nästa år som sysselsätts med snigeljakt.. och jag har sett dig på dina powerwalks.. du ÄR snabbare än sniglarna! Ha det gött!

    • Tack för tipset. Ja något snabbare än sniglarna men det är kanske inte dom man ska jämföra sig med. Farsan sa alltid när jag kom hem med betygen från skolan och talade om hur många som var sämre:” varför ska du alltid jämföra dig med dom som är sämre försök att ha lite annan målsättning?” Och det hade han naturligtvis rätt i.
      Sköt om dig Back.

Kommentarer inaktiverade.