Beställt och levererat!

 

Bild: Statsminister Stefan Löfven och jag på en rundtur efter presskonferensen onsdag den 30 augusti.

 

För två månader sedan skrev Fredrik Olovsson och jag följande till regeringen och civilministern Ardalan Shekarabi:

”Statens centralisering av verksamheter i Försäkringskassan, Skatteverket och Kronofogden samt sammanläggningar av tingsrätter har drabbat Katrineholm negativt under det senaste dryga decenniet.

Vi ser sammantaget goda skäl för regeringen att fortsätta sin politik med att lokalisera statliga jobb utanför storstäderna. Med tanke på Katrineholms goda möjligheter att bidra till statlig verksamhet på ett bra sätt och tidigare löften från regeringen, vill vi uppmana regeringen att beakta Katrineholm som lokaliseringsort framöver.”

Vi tar nu med varm hand emot delar av Strålsäkerhetsmyndigheten med närmare 120 medarbetare,  som senast i november 2018 ska vara etablerad i Katrineholm.

Katrineholms kommun går mot en fantastisk framtid.

7 reaktion på “Beställt och levererat!

 1. Och hur många av dessa jobb går till arbetslösa Katrineholmare? Finns det många arbetslösa strålskyddseksperter här i stan?

  • Några av de som jobbar i myndigheten kommer att söka nya jobb för de vill inte pendla. Då måste myndigheten nyrekrytera. Andra kommer att pendla hit och några kommer att flytta hit.
   Framförallt blir det möjligt för de katrineholmsungdomar som gått på högskolor och universitet att söka jobb på hemmaplan. Flytten av myndigheten hit kompenserar för de jobb som försvann i centraliseringen av Försäkringskassan, Kronofogden, Skattemyndigheten och Tingsrätten.
   I övrigt uppstår kringeffekter som att alla måste äta i Katrineholm, lokalen ska städas man kommer att handla i våra affärer och förlägga kurser och konferenser här. Dessutom ska naturligtvis myndighetens nya lokaler iordningställas vilket skapar byggjobb mm.

 2. Vet Katrineholmarna om att det inte omnämns några 120 jobb i regeringens beslut. Eller att det inte nämns några siffror överhuvudtaget i regeringens beslut?

  • Det vi vet är det som Civilministern nämnde på presskonferensen i Katrineholm tillsammans med Statsministern ca 120 jobb.
   Jag skulle vara jublande glad om det vore 80 jobb och jag är väldigt glad åt varje nytt jobb som tillkommer i Katrineholm. Vi har fler jobb på gång även i vårt övriga näringsliv vilket är mycket roligt.
   Det går bra för Katrineholm nu riktigt bra, vår stora utmaning är att få fram bostäder tillräckligt snabbt. Men väldigt många bostäder byggs nu och fler är på gång, ca 1300 som vi känner till idag.

 3. (S)ymbolpolitik… Var ska SSM:arna med familjer bo? I ditt inlägg den 28/6 skriver du ”Det är av största vikt att understryka att detta sker i ett läge som kännetecknas av stor bostadsbrist, omkring två tusen personer står i allmännyttans bostadskö i Katrineholms kommun. Påfrestningarna är stora.” Kommer vissa att gå före andra (flyktingar) i bostadskön?

  • Vi har ett förhållandevis litet kommunalt bostadsbolag där vi har kö. Även om vi där har kö har vi möjlighet att släppa vissa nyckelpersoner före exempelvis läkare till Kullbergska sjukhuset mfl. Våra tomter i tomtkön går i turordning. Hur de privata byggarna och bostadsbolag fyller sina bostäder är deras sak och inte upp till mig. Vi bygger nu 1300 bostäder i Katrineholm både i privat och kommunal regi. ( Hyresrätter, Bostadsrätter och villor )
   Vi bygger inga speciella områden för flyktingar och ser helst att det i dagsläget inte heller fylls på med fler. Vi har ett mycket stort jobb med att lösa allt för de som redan är här.

Kommentarer inaktiverade.