30 miljoner till skolan

Bild14Det känns väldigt bra att här kunna presentera några av de satsningar vi i den politiska majoriteten gör i budget för 2014.

Det är en mycket positiv, offensiv och omfångsrik budget med många stora och viktiga satsningar. 

Klicka på denna länk så hittar du axplock ur budgeten 2014

Bild1Bild2

 

 

 

Bild3Bild4Bild5Bild6Bild7Bild8Bild9Bild10Bild11Bild12Bild13

2 reaktion på “30 miljoner till skolan

  1. Budgetförslaget ser rätt hyfsat ut, men på åtminstone en punkt måste ni tänka om; Politikerna har hittills (”i modern tid”) varit ense om att inte lägga sig i löne- och anställningsfrågorna. Dessa frågor har alltså fram tills nu, förbehållits arbetsmarknadens parter. Denna modell har sitt ursprung i den så kallade Saltsjöbadsandan (från år 1938), vilket många länder har berömt Sverige för.
    Många grupper i samhället förtjänar högre lön, men låt parterna sköta den frågan som förut. Tro inte att skolans problem kan lösas med att gjuta osämja inom lärarkåren. Vad säger ”övriga lärare”, som inte utses till förstelärare? Tillhör inte den gruppen också ”Sveriges viktigaste yrke”? Vi måste ge oss på grundproblemen i skolan; för stora klasser, mobbing, utanförskap, avsaknad av disciplin etcetera. Splittring och osämja inom lärarkåren löser inga problem.

    För övrigt anser jag att dagmammorna (DBV), skall återinföras. De har nödvändiga pedagogiska kunskaper och erfarenheter och framförallt har de mycket mindre barngrupper.

    • Tack för ditt inlägg. Förstelärarsystemet har Jan Björklund och regeringen infört. Jag tror som du att det skulle kunna finnas bättre sätt. I regeringens budget för 2014 går 62 procent till jobbskatteavdrag och 2 procent till skolan. Där kan du utläsa den verkliga prioriteringen. Mycket snack och lite verkstad. När det gäller dagmammor har de för det mesta erfarenhet men det är förskollärarna som har den pedagogiska kompetensen. Det är en myt att alla barngrupper är för stora. Några är klart för stora och de måste bli mindre. I övrigt måste skolan och förskolan vara trygga och säkra miljöer.

Kommentarer inaktiverade.