Vinter-OS i Stockholm 2022!?

 

Stefan Lindeberg & Göran Dahlström

Stefan och jag hemma hos Lindebergs

Jag har tidigare inte varit speciellt insatt eller entusiastisk till att Sverige skulle ansöka om Vinter-OS i Stockholm/Åre 2022. Men efter att ha träffat och under några timmar pratat med min kusin och idrottskändis Stefan Lindeberg som är ordförande i Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) så kändes det helt plötsligt realistiskt .

Jag träffade Stefan för någon månad sen i Nyköping där han bor. Stefan är uppvuxen i Katrineholm. Han blev en mycket duktig kanotist och senare förbundskapten för det svenska kanotlandslaget. Stefan är gift med min bänkkamrat från skolan, Marianne Ahl.

Jag hoppas Stefan med sin professionalitet,entusiasm och erfarenhet för idrottens skull lyckas övertyga både sponsorer och regering om att detta är helt genomförbart utan för stora ekonomiska risktaganden. Man måste natuligtvis ställa sig frågan vad betyder det för Sverige, Stockholm, Åre och alla kommuner runt om? Hur många jobb skapas? Vad gör det för bilden av Sverige? Kan vi göra detta samtidigt som vi måste bygga massor av bostäder? Äldreomsorgen ska också fram till dess byggas ut stort. Och många andra delar i samhället måste samtidigt fungera och kräver sina investeringar.

Om allt detta kan matchas tror jag att vi har skaffat oss ett gemensamt projekt som gynnar hela Sverige och gör oss stolta. Vinter-OS i Stockholm och Åre 2022 och givetvis Paralympics, visst kittlar tanken även om både Stefan och jag då är 72 år om vi får leva och ha hälsan.

Vi har inte heller haft OS i Sverige sedan 1912 då min mamma Anna-Lisa, alltså Stefans faster föddes. Så visst vore det på tiden?

Om du vill läsa mer om Vinter-OS i Stockholm 2022 kan du klicka här

2 reaktion på “Vinter-OS i Stockholm 2022!?

  1. Det verkar inte finnas någon uppställning på OS satsningen i Stockholmspolitiken eller i regeringen så det mesta lutar åt att Stefans projekt är dött.

    • Nu är det definitivt det blir inget Vinter-OS i Stockholm 2022. Tråkigt jag vet inte vad Stefan och ska göra istället, mata duvor i parken kanske. Eller åka till Oslo för det blir väl Norge som tar hem spelen nu.

Kommentarer inaktiverade.