Full fart med välfärdsbygget

Nyligen har Katrineholms kommuns årsredovisning för 2015 presenterats. Under det gångna året har fortsatt tillväxt haft högsta prioritet för att kunna utveckla Katrineholm och säkra välfärden framåt. Och det har gett resultat! 2015 var året då Katrineholm slog befolkningsrekord. Starkt bidragande är att bostadsbyggandet har satt fart. Vårt eget bostadsbolag KFAB bygger nya hyresrätter, samtidigt som flera privata bostadsaktörer också satsar kraftfullt.

För fortsatt tillväxt krävs också fler jobb. Kommunen arbetar mycket aktivt för att främja näringslivets utveckling så att vi får fler arbetstillfällen. Närheten till tillväxtmotorn Stockholm gör att fler och fler företag får upp ögonen för Katrineholms läge.

Under 2015 har ungdomsarbetslösheten minskat i Katrineholm. Kommunen gjorde återigen en storsatsning genom att erbjuda sommarjobb till alla 17-åringar. Vi ser också tydliga bevis på att skolan är på rätt väg. Skolinspektionen ger ett gott betyg till Katrineholms kommun. Ett intensivt arbete görs inom skolan för att hålla i den positiva utvecklingen när det gäller elevernas resultat. Samtidigt saknas inte utmaningar. Mottagandet av ensamkommande flyktingungdomar har under hösten krävt stora resurser och socialförvaltningen har gjort ett fantastiskt jobb.

Parallellt med satsningen på bostäder och jobb är fortsatt utbyggnad av välfärden viktigt för tillväxten. Sex nya förskoleavdelningar har öppnat under året och fler är på väg. Det finns också långt framskridna planer på att bygga en ny skola, ett nytt äldreboende och fler boenden för personer med funktionsnedsättning. Viktiga förstudier har även gjorts inför kommande satsningar på bland annat IT-verktyg för alla elever, en ny brandstation, en ny teaterlokal i Lokstallet, nya aktivitetsparker i kransorterna och bättre parkeringsmöjligheter för pendlare.

Kultur- och fritidslivet har under året fortsatt att bidra till ett attraktivt Katrineholm. Samarbetet med föreningslivet utvecklas och fördjupas. Vidare har planeringen inletts inför Katrineholms 100-årsjubileum 2017, ett firande som ska bygga stolthet, delaktighet och stärka bilden av vårt Katrineholm.

Katrineholms kommun gör för elfte året i rad ett positivt bokslut; resultatet för 2015 uppgår till 29,7 miljoner kronor. Kommunen är också fortsatt skuldfri. En välskött ekonomi ger en trygg grund att stå på inför framtiden. Därmed har vi goda förutsättningar att under kommande år kunna gå från ord till handling när det gäller utbyggnaden av välfärden.

Göran Dahlström (S), Kommunstyrelsens ordförande

Lars Härnström (M), Kommunstyrelsens vice ordförande

6 reaktion på “Full fart med välfärdsbygget

 1. Hej Göran
  Vill bara skriva att jag blir glad och lättad när jag läser dit senaste blogginlägg. Du gör ett utmärkt jobb för vår fina stad, fortsätt med det. Jag flyttade hit från Eskilstuna och det har jag aldrig ångrat.

  Du har fortsatt min självklara röst i kommande val.

  Vänliga hälsningar

  • Tack Andreas och vad roligt att du trivs i vår fina kommun. Vi har väldigt mycket roligt och utvecklande som kommer att presenteras framöver. Så vi verkligen lever upp till en modern och kaxig kommun i Stockholms närhet.

 2. Tycker de är rent av förjävligt att ni ska flytta den gamla skolan för att trycka in tomter nere vid Djulö.
  När de finns hur mycket tomt att bygga på nere vid backa och bågskytteplan.
  Även ut emot Karsudden.
  Luktar så mycket mygel om detta.
  Vilket även är bevisat att mycket tyder på.
  Detta hade aldrig varit på kartan om nån av er i Socialdemokraterna hade bott där nere vid Djulö.

  • Vi bygger i Katrineholm där människor vill bo och byggare vill bygga. Vi har 100 i tomt och bostadsrättskö och 1000 i kö till KFAB. Vi har även protester och överklaganden på fler ställen där vi planerar att bygga så processen går för sakta. Vad gäller mygel så kan jag säga att det är skitsnack.

   • Ditt svar där är ju ännu mera skitsnack.
    Ni vill ju bara bygga där du/ni/byggherren kan kan göra en rejäl vinst på bostaden som byggs.
    Ni har hela jävla djulö ale åker att bygga på.
    Båda sidorna ut emot karsudden.
    För att inte tala där du själv bor.
    Där finns de ju hur mycket plats som helst att bygga nytt.
    Nej men då ska de tryckas in tomter nere vid Djulö där de inte finns plats.
    Jävla pajasnivå!
    Hade du bott nere vid Djulö hade detta aldrig varit aktuellt.

Kommentarer inaktiverade.