Mina gröna fingrar

Jag har tidigare här haft recept på både matbröd och saffransskorpor. Nu är det dags för några rader om våra pelargoner.

När jag berättar för andra om hur vi får våra pelargoner att övervintra och komma igen år från år tror man inte på mig.

”Så kan man väl inte göra?” Jo det kan man. Och så här går det till: På hösten tar vi upp pelargonerna ur krukor och urnor, skakar av jorden från rötterna. Det är moment ett. Moment två är att ta fram en stor papperskasse. Moment tre är att stoppa ner pelargonerna med blommor och blad i påsen med bara rötterna utanför. Moment fyra-knyt till påsen med ett snöre ordentligt ovanför rötterna. När det är dags för moment fem hänger jag påsen i ett svalt rum i källaren. Moment sex-i mitten av mars tar vi fram pelargonerna, planterar om dem i krukor, klipper ner och vattnar. Vi ställer dem sen i ett fönster, för vår del mot öster. Sedan kan man så småningom ansa lite till. Moment sju plantering i urnor och större krukor, använd pelargonjord. Klart.

Bilden visar hur pelargonerna ser ut just nu (8 april).Pelargoner(2)

Någonstans har jag, för några år sen,  hört eller sett att det går att göra på det här viset och det funkar för oss. Det blir fantastiska pelargoner.
Det här är väl inget för Trädgård med Bergius i Katrineholms Kuriren utan får mera ses som ett roligt tips.
Dessutom grönare än så här blir inte mina fingrar.