Kullbergska sjukhuset växer och utvecklas

Socialdemokraterna i Region Sörmland är tillsammans med Vård för Pengarna och Centerpartiet överens: Framtidens sjukvård i Sörmland ska säkras för våra medborgare.

När det gäller Kullbergska sjukhuset arbetar den styrande majoriteten i regionen för att utveckla ett modernt sjukhus för både patienter och medarbetare. Vid planeringen av den nya vårdbyggnaden har man utgått från de behov som verksamheterna har tagit fram. En tillgänglig vård och ett besöksvänligt sjukhus är målet, med stärkta förutsättningar för samverkan med primärvård och andra vårdgivare.

Sjukhusets helt nya byggnad omfattar bland annat en ny MR-kamera för radiologens verksamhet, och ett samlat mottagningsplan med angränsande byggnader för mottagningar inom endoskopi, hud, kirurgi och ortopedi, logopedi, medicin och öron-näsa-hals. En ny dialysmottagning öppnar våren 2021.

Nya krav vad gäller god arbetsmiljö ska också mötas i ny- och ombyggnationerna. Det är inte minst viktigt för att nya medarbetare som behövs i verksamheterna ska välja att arbeta i Katrineholm på Kullbergska sjukhuset.

Sammantaget innebär investeringarna trygghet både för kommunens invånare och för personalen på sjukhuset. Detsamma gäller naturligtvis Region Sörmlands investeringar i Karsuddens sjukhus som är en stor viktig arbetsplats i kommunen och regionen.

Vi socialdemokrater tvekar inte att ta ansvar för de investeringar som krävs när välfärden ska säkras. Vi drivs av viljan att ta ansvar för ett starkare samhälle och ett tryggare Sörmland för alla våra invånare. 

Ovanstående är en insändare i Katrineholms-Kuriren som jag har skrivit tillsammans med Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande i Sörmland.