Mitt bästa brödrecept

CC foto: Cyconebill

CC foto: Cyconebill

Sedan några år tillbaka så bakar min fru och jag vårt eget matbröd. Vi har provat på ett antal olika recept. Nu har vi verkligen fastnat för ett slags bröd som både är nyttigt och gott. Jag kan längta efter mina två brödskivor och min kopp kaffe till frukost när jag lägger mig på kvällen. Och när får man egentligen något som är både nyttigt och gott? Här kommer receptet, hör gärna av er och berätta hur ni tycker det smakade.

6 dl grahamsmjöl
10 torkade aprikoser
3/4 dl rågkross
3/4 dl hela linfrön
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl pumpafrön
3/4 dl hackade mandlar
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap

Blanda allt och häll i en brödform som är smord och mjölad. Dekorera med pumpafrön. Grädda i nedre delen av ugnen 1 timme i 175 grader.

Man kan också ha i 3/4 dl valnötter men jag är allergisk så det skippar vi.

Om jag kommer ihåg rätt kommer receptet från skidåkaren Charlotte Kalla.

14 reaktion på “Mitt bästa brödrecept

  1. Bakade i går men det blev bullar som jag gav till F-huset på norrgläntan för att underlätta lite i deras tunga arbetssituation .Jag skall prova din limpa en annan gång . kom gärna med fler recept dom på bilden såg goda ut.

  2. Det skall förstås vara en Norrländska, som kommer med de bästa grejorna…haha

  3. Jag har bakat din limpa idag! Jättegott, kommer att baka den fler gånger!
    Tack för receptet!

Kommentarer inaktiverade.