Befolkningssiffror ger miljoner till äldreomsorgen

Katrineholms befolkningssiffror den första november var 32.890, nästan hundra invånare fler än vad kommunen räknat med i budgeten för 2014  och 425 fler än den första november 2012.

Det är novembersiffran som styr statsbidraget för kommande år, vilket innebär att Katrineholm kan tillgodoräkna sig ytterligare cirka 4.5 miljoner för 2014.

I kommunens budget för 2014 har vi satsat mest på förskolan, skolan, maten och jobben.

Nu gör vi en budgetrevidering och förstärker vård- och omsorgsnämndens budgetram med 5 miljoner till deras ordinarie verksamhet.

Det känns oerhört bra att vi blir fler i Katrineholm och att kunna satsa ytterligare på våra gamla, sjuka och funktionsnedsatta.

6 reaktion på “Befolkningssiffror ger miljoner till äldreomsorgen

 1. Jag skulle gärna vara med och bidra till både pengar och befolkningssiffror.
  Om du har något namn på någon som är intresserad av en pigg tjej, som gärna säger upp sina 13 trygga anställningsår i Lindesberg för er kommun. Har sedan 2 år min sambo i Katrineholm men vi kan inte få slå våra påsar samman för det finns inget jobb åt mig.
  Jag jobbar nu inom tillverkningsindustrin men är nyfiket intresserad av personlig assistent, barn med funtionsnedsättning.

  Jag har inte sett allt fint i kommunen än, men det finns så mycket att jag redan längtar till en flytt, . , . , .

  • Hör av dig till mig efter jul och nyårshelgerna så kanske jag kan tipsa dig om någon att prata med. Men som läget är på arbetsmarknaden vill jag inte ge dig för stora förhoppningar. Tel: 0150-57009.

 2. Äldreomsorgen, ja det är bra med tillskott till Kommunbudgeten. Men det finns en tråkig trend inom skolan. Där kommer det att behövas 100 000-tals tillskott p.g.a, vandalism, som sker kontinuerligt. Speciellt på Järvenhallens omklädnadsrum och duschar. Nu har innerväggarna i de omklädnadsrum, som vetter åt norr vandaliserats. Man har slagit hål, sparkat hål, i innerväggarna, så att stora gapande hål uppstått. Fuktspärren, plasten har rivits upp och isoleringen dragits ut. Väggarna sparkats sönder ovanför golvlisterna. De nya fina duscharnas blandare (automatiska och dyra) har slagits sönder i ett av duschrummen. De har ju bytts ut nyligen. Vem har gjort detta? Vem har inte kollat att skadegörelse inte sker vid gympalektioner? Vem skall ta tag i detta? Vad kommer det att kosta med en reparation? Byte av innerväggar mot norrsidan. Varför tillåts detta av skolan? Skall inte sådan vandalism polisanmälas? Några enkla med viktiga frågor att besvaras av rektorer, vaktmästare, idrottslärare, elever. Varför tillåts detta ske? Jag är GKKG gymnast och tränar där i Järvenhallen 2 ggr per vecka. Har följt utvecklingen nu och ser att vandalismen blir värre och värre. Gissningsvis kommer reparationerna att kosta 50-100 000 kr? Kanske mer.? Du, Göran, som har något att säga till om ta tag i detta snarast.

  • Jag har skickat ditt inlägg vidare till ansvariga för att reda ut om det är skolan eller uthyrning som ska ställas till ansvar. Men så här får det inte gå till vi har viktigare saker att lägga pengarna på. Som våra gamla exempelvis.

Kommentarer inaktiverade.