Varför får man inte prata om flyktingar och invandrare?

När någon i Sverige har åsikter om något som har att göra med Sveriges och EU:s sätt att hantera flyktingfrågan måste man alltid börja meningen med: Jag är inte rasist men jag tycker…

Den här frågan får vi inte ha olika åsikter om i Sverige utan att bli placerade i olika fack. Detta är förödande för demokratin. Vad händer då när jag har åsikter i den här frågan?
Jo – okunniga och snusförnuftiga ledarskribenter, chefredaktörer och journalister basunerar ut att jag är främlingsfientlig, i det närmaste rasistisk.Möte i Nyhemsskolans matsal i september 2012
Det är den ena sidan. Den andra sidan är tokiga rasister som i det närmaste gör mig till hjälte på sina olika sajter och forum. Mina åsikter ”kapas” av bägge.

Det är de här två sidorna gemensamt som gör att politiker inte vill befinna sig i detta minfält.
Fullständigt förödande för demokratin och kloka beslut.

Dessutom för många vänster- och miljödebattörer en hysch-hysch debatt och pratar om att folk som vill diskutera frågan fiskar i grumliga vatten.

Man måste tänka längre än näsan räcker för att vi på sikt ska kunna vara ett land som på ett solidariskt sätt kan ställa upp för människor på flykt från krig och katastrofer.

Jag kommer i ett senare inlägg ge mer bränsle/lyse i den här laddade frågan.

Om du vill kommentera inlägget-klicka på pratbubblan ovan.

Se kort version från gårdagens Agenda

Se inslag från gårdagens Agenda.

7 reaktion på “Varför får man inte prata om flyktingar och invandrare?

 1. Hej Göran, Fint att du börjat med ”Blogging”. Den här frågan om invandring är ju oerhört laddad. Har uppfattat dig som tydlig och rak, och det är ju verkligen unikt idag. Dagens ledare i Kuriren förstår jag inte alls. Enligt Migrationsverkets chef (i Agenda), missgynnas vissa ”hjälpsamma” kommuner och bland dessa finns ju Katrineholm. Vår kommun har ju välkomnat en stor mängd flyktingar i förhållande till kommunens antal innevånare. Migrationsverkets chef nämnde ju Södertälje, men samma sak gäller också K-holm. Det måste till ett system där antalet välkomnade flyktingar placeras mer ”rättvist” ute i kommunerna. Bra att du tydliggör och ”törs” prata om detta.

 2. Hej Göran! Det var ett otroligt påhopp på dig i dagens ledare ”Tyck Till” Jag har skrivit ett svar till KK på detta men får nog inte in det. De censurerar ju allt, som handlar om flyktingar, immigration kostnader för kommunerna o.s.v. Man får ingen respons bara. De anser väl att de har den enda rätten att skriva i ämnet. Inte mottagliga för förslag till förbättringar eller någonting. Stå på dig Göran. Du har många bland medborgarna, som har samma uppfattning som Du. KK borde be om ursäkt för detta oskäliga påhopp de gjorde på dig. Rena ärekränkningen tycker jag. Den största mytbildaren är KK.

 3. Är själv vänster men håller med om att polariseringen i den här frågan blivit löjeväckande, men på sikt farlig för en levande debatt.

 4. Har en undran om vem ”man” är i rubriken och texten?
  Vill hålla med Olle Styrfält om att KK censurerar hej vilt och efter eget tycke och smak. Har själv nyligen råkat ut för censuren på KK med en kritisk insändare i ett helt annat ämne (psykvården) som blev refuserad. Skickade den då till syskontidningen Eskilstuna kuriren som tryckte insändaren helt utan ändring eller frågor! Anmärkningsvärt kan jag tycka.
  Olle, LYCKA TILL med att få in din text i KK!!
  Hälsningar
  /fjetterfjäll

 5. Förstår inte varför du har vänt kappan efter vinden du var en utav dem som så starkt ville ha in invandrare i kommunen medans de andra sa nej, och nu duger det plötsligt inte! Varför denna helomvändning helt plötsligt?

Kommentarer inaktiverade.