Sprider jag myter?

Idag far både Katrineholms– och Eskilstuna Kuriren med osanning på ledarplats. Under rubriken Mytspridaren är kommunalråd framförs ett antal felaktigheter.

 

Har kommuner avlastats ansvar och kostnader?
Nej, etableringslagen har fört ansvaret till staten. Detta har dock inneburit att introduktionstiden med ersättning från staten minskats från 3,5 år som vi i kommunen med statliga medel försörjde de som inte hade egen försörjning, till 2 år med etableringsersättning. När kommunen förfogade över pengarna innebar varje självförsörjande individ att vi kunde använda pengarna till andra integrationsbefrämjande åtgärder. Så är inte längre fallet.

Efter ett och ett halvt år med den så kallade ”etableringsreformen” har en av tio flyktingar fått ett vanligt arbete. Det visar Arbetsförmedlingens utvärdering.

Lyssna på inslag från Sveriges Radio, Dagens Eko

Har staten tagit intryck av dialogen med kommunerna?
Ja, med anledning av det effektiva påtryckningsarbete vi bland annat gjort från Katrineholms sida. Utan det hade aldrig etableringslagen omfattat de som nu anknyter till sina familjer i Katrineholm. Det är inte ”trots” mitt  och andras agerande som ändringar gjorts – utan på grund av det.

Underlättar jobb och utvecklingsgarantin?
Javisst är det bra att människor i arbetsför ålder omfattas av arbetsförmedlingens stöd. Det täcker dock normalt sett inte familjens försörjning, utan måste kompletteras med försörjningsstöd.

Vi arbetar i Katrineholm oerhört hårt för att människor ska komma i utbildning och jobb. Vi behöver allt stöd vi kan få för att göra det som behövs för att få till stånd en bra integration.

En bra integration kräver 2 saker – jobb och egen försörjning för de vuxna och bra skolor för barnen.

2 reaktion på “Sprider jag myter?

  1. Hej Göran.
    Nej, jag tycker du gör rätt som beskriver de faktiska förhållandena. Det börjar vara nog med de insinuationer som ledarskribenten ägnar sig åt (”politikens utmarker” exvis). Inte bara snusförnuft utan också ett stort mått självgodhet kännetecknar KK-ledarna nu för tiden. Chefredaktören har på sin blogg skrivit att hon brinner för yttrande- och tryckfrihet, det är måhända den egna det handlar om då, KK har hand om sanningen och det får vi rätta oss efter. Usch. Det är inte utan att man ibland saknar hr Wistbacka.

  2. Hej Göran.
    Min förra kommentar i din blogg återgavs i KK:s ledare som avskräckande exempel på sådant, som KK inte kan trycka och alltså censurerar bort i deras tidning. Alltid en tröst att min kommentar trots allt kunde på åtminstone på detta sätt publiceras. Man vill visa hur illa det är i sociala bloggar. Det finns de (t.ex jag), som delar din uppfattning och det är fel eftersom Du ”sprider myter”?
    Jag tycker att Du förklarat hur det ligger till på ett mycket tydligt sätt. KK:s ledarskribenter inklusive chefsredaktör borde kunna läsa och förstå. Om viljan finns. De lusläser ju din blogg.Viljan verkar inte finnas eftersom man fortsätter att diskreditera dig. Sitter på sina höga hästar och menar att de minsann vet att ”Du sprider myter” Otrolig inställning hos dessa skribenter, som har ”ordets makt” i kraft av att de har sin tidning och skriver enspårigt vad de anser vara sanningen. Enda sanningen, som finns eftersom de tycker så. Fortsätt att förklara för dem, så de slipper skriva mer strunt om dig. Fortsätt med att vara klar och tydlig. Det behövs för att det skall bli någon ändring i migrationspolitiken. Om ingen protesterar och vill förändra, så sker ingen förbättring. Stå på dig.

Kommentarer inaktiverade.