Mot nya höjder i näringslivsrankingen

Katrineholm plockar återigen placeringar i Svenskt Näringslivs prestigefyllda ranking. I år går vi från plats 196 till plats 121. I fjol ökade kommunen 48 placeringar, vilket var överlägset bäst i länet, och Katrineholm fortsätter att blomstra även i år. En ökning på 75 placeringar, och en av Sveriges bästa klättrare, visar att kommunen och näringslivet inte lutat sig tillbaka utan fortsätter arbeta för ett ännu bättre företagsklimat.

– Vår ambition är att vi ska ha ett näringslivsklimat i toppklass så arbetet tillsammans med våra företag fortsätter, för att ytterligare förbättra vår ställning. Det här ger en signal till företag runt om i Sverige att Katrineholm är en fantastiskt bra etableringsort i närheten av Stockholm och landets största konsumtionsområde.

Det är i Katrineholm man ska vara. Bättre läge för företagsetableringar eller företagsutveckling finns inte. När jag började mitt uppdrag 2006 vill jag minnas att vi låg på 285:e plats. Det är en fantastisk resa som företagen och den kommunala organisationen gjort tillsammans. Nu finns det optimism, självförtroende och framtidstro. Och äntligen har vi gemensamt upptäckt Katrineholms fantastiska läge i Sverige.

Avslutningsvis kan jag konstatera att nästan alla kurvor pekar åt rätt håll, till och med mina egna. Den stora utmaningen som återstår är att höja betygsnivåerna i våra skolor och det är jag övertygad om att vi löser under kommande mandatperiod då också kompetensförsörjningen i företagen och kommunen måste prioriteras.

 

4 reaktion på “Mot nya höjder i näringslivsrankingen

  1. Framtidstro, :-),.,.,Katrineholm är fantastiskt, det gör mig glad 🙂

    • Ja mycket roligt och hårt jobb av många i företag och kommunen. Men när resultatet kommer är det värt varenda timme av samarbete och utveckling med bra reklam för Katrineholm.

  2. Det är viktigt att lyfta fram alla goda signaler och därmed skapa framtidstro och framåtanda… MEN – de dåliga exemplen och de dåliga så kallade ambassadörerna måste plockas bort. När någon har förverkat allt förtroendekapital, skall de inte visas upp som representanter för kommunen. Plocka genast bort de dåliga ambassadörerna ur Löva-tunneln.

    • Det du tar upp är en svår och känslig fråga som det finns olika uppfattningar om. I övrigt händer det otroligt mycket positivt för närvarande i Katrineholm. Vi behöver hjälp av alla att sprida det budskapet.

Kommentarer inaktiverade.