Otillräcklig uppgörelse

Uppgörelsen mellan de sex riksdagspartierna är bra men otillräcklig. Jag har länge krävt uppgörelser över blockgränsen i migrations- och integrationsfrågor. Att SD och V inte är med tycker jag inte gör något, de är extrema på var sin kant.

Jag tror tyvärr inte att uppgörelsen kommer att göra någon skillnad i sak. Men förhoppningsvis är det signalpolitik som ändå säger att vi nu i mottagandet inte skiljer oss så mycket från övriga länder i EU. Vilket kanske gör att en del som tänkt komma hit väljer ett annat land i stället och på så sätt lättar lite på trycket.

Det partierna borde gjort var att bestämma sig för att ta bort eller arbeta om den så kallade EBO-lagen. Som säger att du som invandrare/flykting har rätt att bosätta dig i vilken kommun du vill. Dessutom gjordes inte vad jag vet något jobb kring vad som skall hända om tillströmningen av flyktingar fortsätter i samma omfattning som nu, låt oss säga i tre månader till. Då kommer inte Sveriges kommuner att längre klara mottagandet. Då måste en mycket besvärligare uppgörelse mellan partierna komma till stånd nämligen att stoppa tillströmningen av flyktingar till Sverige. Vi får se hur det går. Många är fortfarande på flykt från krig och förföljelse. Och glöm inte bort att det är åtminstone två stora processer i det här, det ena är följderna av kriget i Syrien. Det andra handlar om ensamkommande barn/ungdomar som kommer att fortsätta öka även om det blir slut på kriget i Syrien. Då många kommer från Afganistan, Irak och Somalia förutom från Syrien. Det måste till ytterligare överenskommelser över blockgränserna det vet jag med all säkerhet. Sen måste givetvis idiotin med att bränna ner flyktingförläggningar få ett omedelbart stopp och polisen och kommunerna ges resurser för att kunna garatetera trygghet och säkerhet.