Jeg er en hummer!

När jag läser en debattartikel i Katrineholms-Kuriren från Vänsterpartiet (V) onsdagen den 18 maj blir jag full i skratt. Debattartikeln heter En konstruktiv vänsterpolitik. Där låter det som Vänsterpartiet har kommit med initiativ som vi i den politiska majoriteten, Socialdemokrater och Moderater, har tagit till oss av och också beslutat efter.

Sanningen är den att de beslut vi tagit den här och förra mandatperioden har funnits med i våra kommunplaner, vilka är beslutade i Kommunfullmäktige i starten av varje mandatperiod. Vänsterpartiet får naturligtvis rösta på våra förslag och även komma med konstruktiva egna förslag som vi noggrant ska granska. Om de är bra tar vi dem till oss.

Om jag ska vara snäll och lite humoristisk är nog Vänsterpartiet i Katrineholm lite som den norska räkan som fastnade i en svensk räktrål och ropade: ”Jeg er en hummer”.

Vänsterpartiets självbild: Hummer-Verklighet: Räka!

 • Jan-Erik Back

  Vem la förslagen först? De kan ju ha förekommit i motioner från något annat parti innan de kom med i kommunplanen. Nyfiken bara…

  • Vi behöver bra politiska initiativ för vår kommuns utveckling varifrån de kommer spelar inte så stor roll. Sen behöver vi ha rätt timing för genomförandet. Ha det bra Back.

   • Jan-Erik Back

    Ha det bra du med! (Idén om parkeringshus hörde jag första gången från GP när jag var med och diskuterade ny postterminal i början på 1980-talet 🙂 )

    • Ja han är en klok man det före detta Kommunalrådet och sedermera Statsministern.