Katrineholms företagsklimat i toppform

Företagsklimatet i Katrineholm var 2006 rankat till plats 284 av 290 kommuner. Idag elva år senare återfinns Katrineholm på plats 59 – en fantastisk klättring mot toppen och ett kvitto på det goda samarbetet mellan kommunen och näringslivet. Utöver den fina rankingplaceringen är Katrineholm den kommun som klättrat bäst av landets alla kommuner under de senaste 10 åren.

 

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor undersökning bland landets företagare. Den ligger till grund för deras prestigefyllda ranking som publicerades idag den 26 september. – Aldrig tidigare har företagarna i Katrineholm varit så nöjda med det lokala företagsklimatet som nu. Klättringen i årets ranking går hand i hand med vårt nära samarbete och dialog med näringslivet, den politiska stabilitet och mod som råder, och vårt fantastiska läge i Stockholms närhet, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) tillsammans med vice ordförande Lars Härnström (M).

– Det känns fantastiskt roligt när man ser att vårt arbete med att fokusera på kommunens relationer med näringslivet ger resultat. Genom att ha kontinuitet och engagemang i vårt arbete har vi stora förutsättningar till att hålla oss kvar på denna nivå och vår målsättning är givetvis att fortsätta klättra i rankingen, säger Stefan Jansson, samhällsbyggnadschef i Katrineholms kommun. 

2 reaktion på “Katrineholms företagsklimat i toppform

  1. Men i lärarförbundets skolranking rasar Katrineholm och ligger nu fyra från botten. Det nämner inte Dahlström alls. Det kommer att bli svårt för företagen att rekrytera i framtiden med en så pass dålig skola.

    • Lärarförbundets partsinlaga var inte känd när företagsklimatet presenterades. Företagen hämtar redan idag väldigt många nya medarbetare direkt till jobb från vår gymnasieskola. Men visst ska skolans resultat förbättras och det görs ett kanonjobb av våra medarbetare ute i våra olika skolor.

Kommentarer inaktiverade.