10 minuter med en guru

Det förs många diskussioner i media och av personer inom politiken om Katrineholms kombiterminal och logistikpark. Ge er själva 10 minuter och titta på Logistiktrender 2.0 så kommer ni att förstå varför detta är en så viktig satsning. Den som blir intervjuad är Paul Kleiby, en guru både i Sverige och i Europa när det gäller logistik. I slutet av intervjun använder Paul Katrineholm som exempel. Jag vore glad om alla som har åsikter och alla som tror sig veta något om de här frågorna  och alla andra också lyssnade på det här.
Gå gärna in och kommentera här på bloggen.

Länk …Logistiktrender 2.0

Lastning vid Katrineholms Logistikcentrum

12 reaktion på “10 minuter med en guru

 1. Mycket intressant. Vi hör ofta i fullmäktige hur man använder satsningen på logistikcentrum som slagträd i debatterna om skola och omsorg till exempel och allt för ofta är inläggen om logistikcentrum väldigt pessimistiska. Kanske dags att vissa politiker börjar omvärdera satsningen på logistikcentrum, eller i alla fall börjar se lite mer positivt på satsningen.

 2. Mycket intressant. På fullmäktige används ofta logistikcentrum som slagträd när man har debatter om skola och omsorg. Vissa politiker är väldigt negativa till logistikcentrum och ser den som en felsatsning. Det är nog dags att se lite mer positivt på kommunens satsning på logistikcentrum från vissa håll, det är ju som man säger i inslaget, en långsiktig satsning som görs. Jag personligen ger nog logistikcentrum några år till att utvecklas och tror att satsningen så småningom ger resultat.

 3. Hur kan Katrineholm maximera nyttan av den här logistikcentralen?

  • Vi ska nu fylla nuvarande yta i logistikparken med företag och nya jobb. Efter det måste resten av den mark som finns beredas för att kunna ta emot ytterligare företag och fler jobb. Dessutom fortsätter arbetet med att fler tåg ska angöra kombiterminalen. Läget i närheten av Stockholm och Mälardalen, Sveriges största konsumtionsområde är fantastiskt. Katrineholms Logistikcentrum kommer att garantera etablering av både nationella och internationella företag. Och det kommer att krävas kompetens och uthållighet för att lyckas.

 4. Nog är det mycket märkligt att kommunens ”så kallade” Oppositionsråd,ständigt återkommer till osaklig och vettlös kritik av denna framtidssatsning! Hon var ju dessutom ”med på tåget” från allra första början. Nu känns det mer som att hon ”sablar ner” projektet, för att möjligen samla in några klentrogna röster inför valet. Vi måste få hit sysselsättning på något sätt och denna satsning är en viktig delkomponent i denna strävan.

 5. … och Paul Kleiby är anställd av vem? Inte Catena väl, som äger 10 000 kvm lagerlokaler intill Logistikcentrum som man gärna vill hyra ut? Skulle en som är inblandad i lokalerna parat skit om Logistikcentrum?

  • Det finns inget viktigare idag än att skapa förutsättningar för att jobb kommer till Katrineholm. Och det har vi gjort på Logistikcentrum mark ligger nu klar och arbete pågår för att få etableringar på plats. Vi har alldeles för många arbetslösa och alldeles för många på försörjningsstöd. Vi måste få dom i arbete för deras egen och sin familjs skull. Men också för att kunna flytta pengar från soc till våra barn och gamla.
   Och de som kan logistikfrågorna i Sverige vet att vårt läge alldeles intill landets största konsumtionsområde är det bästa man kan tänka sig. Och en som verkligen kan frågan är just Paul Kleiby.

   • Det var inget svar på frågan Dahlström. Dessutom, när man skapar nya jobb bör man ju även titta till vad varje jobb kommer att kosta vid varje givet tillfälle. Och som frågat… Har Paul Kleiby något med Catena att göra?

    • Fastigheten på Logistikcentrum ägs av Logistikposition Katrineholm AB. Ett gemensamägt bolag av Katrineholms kommun och Catena. Paul Kleiby är så vitt jag vet VD för NetWork Logistics och mycket anlitad som konsult och föredragshållare av alla stora i branschen.

Kommentarer inaktiverade.