Storsatsning på sommarjobben

I år gör vi den största satsningen någonsin på sommarjobben. Närmare tre miljoner kronor öronmärker vi till jobben, vilket är nästan två miljoner mer än budgeterat.

Trädgårdsarbete

Foto: Johan Nygren

Läget på arbetsmarknaden i Katrineholm är sådant att våra ungdomar behöver detta. De behöver få möjlighet att prova på ett jobb och dessutom tjäna lite pengar. Genom den här satsningen kommer alla 389 ungdomar födda 1996, i Katrineholms kommun, att få möjlighet till sommarjobb. Ingen behöver bli bortlottad.

De erbjuds, liksom tidigare år, ett arbete som varar sex timmar om dagen i tre veckor. Lönen är 63 kronor i timmen, plus semesterersättning (2012 var den 15,40 kr/timme). Förutom kommunens insats för sommarjobben erbjuder även landstinget och det privata näringslivet jobb över sommaren.

Min förhoppning är att vårt näringsliv i Katrineholm kan göra som vi i kommunen: En riktig storsatsning på våra ungdomar. I år behövs det verkligen.

Vi befinner oss i en lågkonjunktur med hög arbetslöshet och ekonomiska kriser runt om i landet och i världen. I en sådan situation är det väldigt viktigt, och framförallt roligt, att kunna ge våra ungdomar i Katrineholm framtidstro.

7 reaktion på “Storsatsning på sommarjobben

 1. Men vi andra då som behöver sommarjobb. Är 95 och söker men ni hjälper bara ett år?

  • Tack för din kommentar.
   Det kommer inte att finnas många kommuner i Sverige som tar så stort ansvar för sommarjobben som Katrineholms kommun gör i år.
   Jag vet att det kan vara svårt att lösa själv men det jag kan rekommendera dig att göra är att ge dig ut och söka upp företag och presentera dig och berätta att du söker jobb i sommar.
   Lycka till!

 2. Tolkar jag det rätt att ersättningen fyrdubblas (från 15,40 till 63)?
  Finns det någon särskild anledning för den ganska så stora ökningen i så fall (eller en anledning för att det var mycket lägre 2012)?

  • Så här ligger det till: lönen är 63 kronor i timmen. Dessutom tillkommer semesterersättning som 2012 var 15,40 kronor i timmen.

Kommentarer inaktiverade.